Pages

MY NAME IS...

Kudos to Nor Hanim;
nymnym.blogspot.com
dr karya bertajuk 'Hey, What is ur name?..'.


Let starts with the real name; Nur Arafah.pendek je..
maksud nye Cahaya Pertemuan. Hasil terjemahan drp Ustaz Hasrol
time kelas agama Matrik sem satu. Kalau tak, selama hidup, aku taktaw pon maknanya.Xpenah cari, xpenah tanya.HAHA

Time primary school, skema aje sume panggil nama penuh.
"Arafah dah siap keje sekolah?" "Arafah jum main batu seremban" n bla bla.
Sampai darjah 6, ade satu group ni tah macam mane nak mula kan name ngan huruf E.
sebab tak ramai orang start name ngan E. *sebenarnya ramai je.* E-a, E-ny, E-wa, E-kah, E-Qa, E-Ra, E-Ma. and aku dapat E-Pa :) Sampai sekarang klw jumpe dak2 sekolah rendah tu mereka masih panggil aku ngn name itu.

Family dulu kecik2 panggil aku Adik. sebab aku anak last.Tapi aku selalu bising, aku nak ade adik! aku nak ade adik! So, mama pon mengalah, panggil aku Achik la plak. Cousin-cousin and makcik-makcik panggil Arfah. Saje diorang buang A kat tengah tu sbab katanya panjang sangat.
Tapi aku ade sorang adik sedara bernama Nurin Izzati yg time tu umur dia baru 3 tahun and pelat. dia x reti sebut R time kecik2. Jadinye Alafah, panjang sangat semput2 dia nak sebut, jadi lah Ala..... Haha.
Nasib sekarang dah xpelat. Dah jadi normal panggil aku Arfah mcm sedara lain. Ade certain2 family panggil aku Ara jugak, belah abah ah selalu nya.Ade jugak yg buang H kt belakang jd Arfa. Lantak korang lah.bunyi same jep. HAHA

Masuk smart, org panggil ngan name penuh jugak.Ade lah sorg senior ni (Alif Hamidi) menterbalikkan nama aku jd Hafara. Suke2 aty dia jep.smpai skang jugak dy panggil aku gitu. Since aku ni kaple mmg tak suke name2 jiwang ni, Op prefer panggil name aku tp dgn syarat dipendekkan cos sng nak type msg.Haha. dia kenalkan aku kat kawan2 as Rfa but dia panggil aku Fa, xnak same ngn org laen katanya. Until now mmg org taw lah Rfa itu aku n aku itu Rfa.
Time form 3 aku baru knal Iqi. Iqi ni umi dia panggil dia Fiefie. HAHA.manja gile. Lepas rapat ngan dia aku pon jadi lah Fafa. Aku jugak baik ngan Ayi n Aca dimana aku menjadi Afa.
Sam plak pernah tanya leh tak panggil Ara.n aku ckp xkesah since fam pon ade paggil gitu.and dy set aku as Ara in her fon.
Aku sgt suke rama-rama. and lekat name Whiteadmiral. memang aku suke putih, tp name tu bukan sebabnye. Sebab whiteadmiral adalah nama sejenis rama-rama yg antara tercantik di dunia. ok.
Time form5,kawan ngan anym & Yda dapat plak name Semut. Yda badak, Anym kure2, Rfa Semut. HAHA.

Ok dgn kawan2 plak,prefer panggil aku Rfa. tp bile masing2 dah malas, geng nymph start panggil aku Pah. geng2 Azam plak start ikut, n name tu berleluasa di kalangan batch aku. So ramai lah panggil aku Pah. suke jugak rase cam gadis2 desa gitu. HAHA. Sampaikan family aku pon dah terikut2. Haha.

Ok then, gi PLKN dlm bus lagi, kenal ngan Michelle and Angel. Si Michelle ni gadis german yg lidah nye berbelit.HAHA. dy tak leh sebut nama penuh aku. Nur Ara....pastu dy tuka jadi Arabella mcm dlm cite ape tah. And dia ni memang bising, dy adalah orang yg kenalkan aku kat semua org kt situ coz aku agak pendiam time mule2 kt plkn.x suke ngan suasana situ (mule2 lah tapinye). Juga dipanggil Pinkish mybe sbb brg aku kebanyakan warna pink kot.Kat plkn aku dapat name Rama-Rama sbb aku pegang watak rama-rama utk drama hari penutup. And Budak Kecik oleh Jurulatih Fizikal aku sebab aku perangai cam budak tak cukup umur kot. Pastu penah jadi dak market sebab aku selalu je naik pentas utk performance. Dipanggil PM sebab aku adalah ketua untuk kelas kenegaraan aku.

Time kerja kat Megakidz, aku digelar Favourite Girl oleh kak Syida. sebabnye budak2 kt situ suke sgt ikut belakang aku mane aku nak pergi. Manja sgt diorang tu kot. Lagi satu, aku dipanggil Mangsa sebab aku jugak menjadi mangsa buli budak2 kecik yg sebenarnye separuh dari size aku. geram betul.

And aku jugak digelar Dugong oleh Duyung tercinta. Sebabnya? HAHA. nak gelak je rase. shhh...


Aku juga adalah SailorSun terhebat. sebab peperangan aku dgn Alia Noh (sailormoon xhebat).
And that time, name-name manja sailorsun pon keluar lah Sun, Matahari, Sunshine :DDD


Kat Matrik, masih kekal ngan name Ara since ramai jugak dak plkn aku kat situ. tp dak smart pon ramai jugak. lantak korang lah nak panggil ape. HAHA. tapi ari makin ari sume start tuka panggil aku Ara jugak. so, ikut je lah. xkesah.
Classmate aku si Faliq sengal tuh ade gak bagi name utk aku. Kentang & Biskut Meri. kentang tu sebab gambar kelas aku, muke aku cam kentang. Biskut Meri sebab dia suruh aku belanja dia biskut Meri. Mcm2 lah Faliq nih. Rindu ko dohhh :(
Kawan ngan SSf , mcm2 plak name baru aku dpt.
Nomad- sebab diorang pening aku dah pindah.
Mata - sebab diorang jeles mata aku cantikkkk. Wakaka
Hantu -sebab diorang kata aku layak isi form jd hantu kt funfair utk takutkn budak ngn mata aku
Rebina -sebab aku mcm kanak2 rebina kot kata si kaki
Ms. Lampi - sebab aku ni dilahirkan lambat pick up. pending kot

Adibah Noor - ceriaaaaaaaaaa
Dorry - kawan baek bapak Nemo,sengal lah

Michelle still panggil aku Arabella, but mcm tak best sbb name aku bukan bella lah. so, tuka lah jadi Arabadrul, gabungan ngan name ayah aku. n now, aku selesa ngan name ini.
Anything else? then tell me yaaa :DDD

4 comments:

NymNym said...

hahaa.
best best.
banyaknye name.
seronok seronok.
HAHA.
eh eh, bukan NUR HANIM.
tp NOR HANIM.
sile betolkan yep?
baru boleh geleme sket.
wahahhaa.
:D

AraBadrul said...

owh silap plak. nak glemer ye. ok2 jap betulkan

ivink said...

"Mata - sebab diorang jeles mata aku cantikkkk. Wakaka"
statement ni tipu. fitri ckap laen plak=p

AraBadrul said...

HAHAHA
ok lah
statement tu tipu..
mata - sebab mata aku besar
puas hati? HAHA

Post a Comment